fbpx

SDEX

The five big advantages of responsive web design

De 5 største fordele ved responsive web design

De fleste virksomheder har efterhånden fået lavet en hjemmeside. Det er dog ikke alle, der har et responsive web design. Men hvad er en responsive hjemmeside, og hvorfor skal du have det?

Hvad er responsive web design?

Responsive web design er en metode, der får en hjemmesides design til at ændre form og udseende og derved tilpasse sig til den størrelse skærm brugeren benytter. Det vil sige, at hjemmesiden altid vil passe både til en smartphone, bærbar, tablet eller en stationær computer - den tilpasser sig altså automatisk.

Forestil dig at dit lokale bageri ændrer udseende alt afhængig af, om du ankommer til fods, på cykel eller i bil, og at du stadigvæk får samme gode oplevelse – det er cirka dét en responsive hjemmeside gør.

Designet af en responsive hjemmeside er med andre ord fleksibelt, og det ændrer sig alt afhængig af, hvilken skærm du sidder med. På den måde får du altid den samme gode oplevelse.

websites with responsive background

De fem store fordele ved responsive web design: 

  1. Lettere administration

Med et responsive web design har du kun én enkelt hjemmeside, du skal administrere. Dine udviklere skal derfor ikke bruge tid på flere versioner af den samme side, når de skal opdatere noget på hjemmesiden. Med andre ord sparer du både tid og penge, når du har et responsive web design.

  1. Bedre statistik

Når du gerne vil se hvordan din hjemmeside klarer sig med fx Google Analytics, gør responsive web design det lettere for dig. For her er der kun ét website, der skal overvåges - havde du derimod ikke en responsive hjemmeside, ville du skulle overvåge samtlige hjemmesider (fx både en for smartphone samt en for computer). Det er derfor lettere at monitorere din hjemmesides statistik med et responsive web design.

  1. Synligere på Google

Google har siden April 2015 beregnet brugeroplevelsen på hjemmesider med i deres ranking-system (som udregnes fra en algoritme). Det vil sige, at Google rangerer mobilvenlige hjemmesider højere, end dem der ikke er optimeret til mobiler. For dig betyder det, at hvis du ikke har en responsive hjemmeside, risikerer du at få en dårligere rangering på Googles søgemaskine.

Google foretrækker altså responsive web design. Det gør Google fordi disse hjemmesider blot har én URL samt den samme HTML, ligegyldigt om du sidder foran en mobilskærm eller en computerskærm. Dette gør det lettere for Googles robotter at "crawle", indeksere og organisere hjemmesidens indhold. Modsat gør hjemmesider, der har en separat side til mobilen, og derved en anden URL og HTML end siden til computeren, det sværere for Google at crawle samt indeksere de mange versioner af den samme side. Hvis du gerne vil være bedst mulig synlig på Googles søgemaskine, skal du have et responsive web design.

  1. Bedre brugeroplevelse

Selvom det ofte er indholdet på en hjemmeside, der får folk til at besøge den, så spiller designet og brugeroplevelsen også en vigtig rolle. For folk bliver længere på din side, hvis det er let at navigere rundt og dermed let at finde det indhold de søger. Hvis en hjemmeside ikke er responsive, og en bruger sidder med en mobil i hånden, vil de være nødt til selv at zoome ind på det de søger, og så vil halvdelen (eller mere) af hjemmesiden ikke være synlig for dem, hvilket gør det rigtig besværligt at navigere rundt i indholdet på hjemmesiden. Har din hjemmeside derimod et responsive web design, vil siden automatisk tilpasse sig hvilken som helst skærmstørrelse, så det er let for brugeren at læse indholdet.

  1. Fremtidssikret

Vi kan desværre ikke spå hvad for teknologi, der kommer vores vej om 100 år med sikkerhed. Det vi kan sige dig er, at med et responsive web design sørger du for, at imødekomme de nuværende krav brugere har til en hjemmeside. Samtidig er du fremtidssikret på den måde, at når der kommer en ny skærmstørrelse på markedet (en ny mobil, tablet, osv.), så er din hjemmeside også klar til at blive vist på den enhed.

Her kan du se, om Google synes at din hjemmeside er mobilvenlig eller ej. Denne test fortæller dig også, hvis din hjemmeside har problemer med sideindlæsning, og viser dig præcist, hvor problemet forekommer, så du kan løse det. 

Er responsive web design en værdifuld investering? 

Det korte svar er Ja.For udover de fem gode fordele som du får ved at udvikle en responsive hjemmeside, så er omkostningerne ved faste udgifter samt vedligeholdelse af et responsive design billigere end et almindeligt webdesign. Så på den lange bane kan det værdimæssigt sagtens betale sig at investere i en responsive hjemmeside.  

Sådan kommer du i gang 

I SDEX er vi specialiseret i responsive web design. Vi er klar til at rådgive dig og din virksomhed, hvis du ønsker det. Du kan book et uforpligtende møde med os her, hvor du kan fortælle os mere om, hvad din virksomhed har brug for. Du kan også bestille en gratis demonstration af et nyt responsive web design til dit websted lige her.

 

Book et uforpligtende møde med en af vores konsulenter