Software outsourcing- en vej til vækst.

Home / Blog  / Software outsourcing- en vej til vækst.

Sådan vælger du den rigtige metode for din forretning.

 

Outsourcing er efterhånden en velkendt forretningsmetode, særligt inden for IT-verdenen. Men hvad betyder det egentlig? Begrebet dækker nemlig over flere definitioner, alt efter hvilken kontekst det bruges i. Jeg vil her redegøre for de forskellige typer af outsourcing og hvordan de kan skabe værdi til din forretning.

 

Så hvad betyder outsourcing egentlig?

 

Outsourcing betyder i generelle termer, at du uddelegerer visse opgaver til en tredjepart, enten en leverandør eller organisation. Inden for outsourcing af software indgår virksomheder typisk i et samarbejde med en dansk outsourcing leverandør, som håndterer og leverer deres software. På denne måde, kan både små og store virksomheder få adgang til IT-specialister og samtidig vækste og blive konkurrencedygtige meget hurtigere.

Der er rigtige mange forskellige konstellationer inden for outsourcing og jeg vil her fremhæve nogle af de mest populære.

 

 1. Projektbaseret outsourcing

 

Du har en MVP og vil gerne bygge dit eget team af udviklere og software ingeniører. Lokale udviklere er virkelig dyre og freelancere er en midlertidig og også dyr løsning. Du har derfor mulighed for at samarbejde med en dansk outsourcing leverandør, som varetager udviklingen af dit produkt fra A-Z. Det betyder, at de sammensætter et udviklingsteam der er specialiseret i at lave dit produkt og outsourcing leverandøren sikrer både standard og kvalitet. I sådan et set-up har du ikke direkte kontakt med udviklingsteamet, men med en dansk projektleder der styrer udviklingen af dit produkt og leverancen.

 

Denne konstellation kaldes projektbaseret outsourcing, da du giver en outsourcing leverandør betaling mod at de varetager alt omkring dit projekt og leverer et færdigt produkt.

 

 

 

Fordele Ulemper
 • Outsourcing leverandøren overtager dit projekt fra start til slut
 • Du får afsat en hel del arbejde
 • Du får specialiserede, erfarne udviklere og software ingeniører til en brøkdel af prisen
 • Du har begrænset kontrol over dit projekt

 

 • Du skal være meget specifik i dine kravspecifikationer fra start

 

 

 1. Udvid dit team- Ansæt dit eget eksterne software team

 

Forestil dig, at din virksomhed skal udvikle en mobilapp, men der er stor mangel på lokale iOS og Android udviklere. I sådan et tilfælde har du mulighed for at bruge en outsourcing leverandør som kan finde de helt rigtige eksterne udviklere til dig, og som bliver en del af dit eksisterende IT-team og refererer direkte til dig. Når du ansætter eksterne udviklere eller et helt eksternt software team, så sikre du samtidig fuld kontrol over både projektomkostninger og deadlines. Du har også mulighed for at ændre projektkrav og specifikationer undervejs.

 

 

Fordele Ulemper
 • Fuld kontrol over dit projekt
 • Fleksibilitet til at skalere op og ned
 • Store besparelser på omkostninger til udvikling
 • Tidszone forskelle

 

Hvilken outsourcing konstellation har din virksomhed brug for?

 

Nu hvor du kender forskellen på enten projektbaseret outsourcing eller ansættelse af eksterne udviklere, så skal du selvfølgelig også sættes ind i hvilken type der fungerer bedst for din virksomhed. Dette finder du ud af ved at stille dig selv følgende spørgsmål:

 

 1. Har du en MVP? Hvis ja, så spring videre til spørgsmål 4
 2. Har du brug for en forlænget arm til dit eksisterende IT-team?
 3. Har din virksomhed en CTO? Eller en senior IT-specialist?
 4. Er du en IT-virksomhed?
  5. Har du den rette ledelse til at håndtere et eksternt udviklingsteam?

 

 

Hvis du har brug for længerevarende IT-support eller hvis dit eksisterende team ikke kan nå hele vejen rundt om alle opgaverne og samtidig har brug for flere teknologiske færdigheder, så er det eksterne udviklere du skal gå efter.

 

Hvis du har en MVP, som enten kræver helt almindelig udvikling eller måske lidt mere specialiserede færdigheder, så anbefaler jeg at du indgår et samarbejde med en outsourcing leverandør der kan varetage dit produkt fra start til slut.

 

 

Hvorfor bør du have et eksternt software team?

 

I lyset af Covid19 har mange virksomheder indset, hvor stor betydning digitalisering har for de fleste virksomheders overlevelse. Virksomheder som formåede hurtigt at omstille sig og digitalisere deres virksomhed fandt ud af, at der var andre veje til vækst, som de tidligere ikke havde overvejet. Remote arbejde blev en ny virkelighed for næsten alle i store dele af verden og det betød også, at virksomheder begyndte at se muligheder med IT-talenter og specialister fra andre lande. Der er nemlig så mange fordele ved remote arbejde, som først blev rigtig synlig for mange virksomheder, da det blev deres egen virkelighed.

 

Men uanset hvilken type outsourcing du vælger at gå med, så er der faktisk uendelige fordele ved at benytte eksterne talentfulde IT-specialister og udviklere, for eksempel:

 

 

 1. Store besparelser

Den mest åbenlyse årsag til at ansætte IT-specialister og udviklere er helt klart den store besparelse der er at hente. Virksomheder kan reducere deres ansættelses omkostninger betydeligt ved at hyre eksterne remote medarbejdere. Årsagen til den store besparelse skyldes lønniveauet er lavere i det land du vælger som outsourcing destination.

 1. Nye perspektiver

Innovation er vigtigt. Hvorfor begrænse sig til egne landegrænser, når muligheden for ekstremt talentfulde og dygtige IT-udviklere og IT-specialister er en mulighed. Der er også læring i at samarbejde med specialister udefra, som kan se på din virksomhed med andre øjne og som kommer ind med andre og måske bedre perspektiver, ideer og løser udfordringerne anderledes. Det er helt klart en mulighed for også at udfordre dit eksisterende team og motivere dem til at tænke mere kreativt.

 1. Øget effektivitet

Utallige studier viser, at eksterne (remote) udviklere er mere produktive end deres kollegaer som er in-house. Et studie viser faktisk, at 77% af medarbejderne udtaler, at de arbejdere langt mere effektivt og produktivt, når de arbejde hjemmefra. Remote software udviklere og IT-ingeniører har også mulighed for at arbejde på de tidspunkter, hvor de er allermest produktive og det ses i deres resultater.

 

Hvor outsourcer virksomheder hen?

 

Henover over det sidste årti er der sket en markant stigning i at outsource softwareudvikling til østeuropæiske lande, som både tilbyder konkurrencedygtige priser og enorme talentpuljer. Lande såsom Polen og Rumænien leverer topkvalificeret remote udviklere og software ingeniører til bankgiganten Silicon Valley. Der er andre lovende og blomstrende outsourcing destinationer at finde i Nord Afrika, som leverer samme kvalitet og utallige IT-talenter til lavere pris. Egypten blev i 2016 for eksempel blevet kåret til at være den bedste outsourcing destination.

 

 

Der er mange muligheder og overvejelser at gøre sig i beslutningen om at vælge hvilken outsourcing destination der passer bedst sin virksomhed. Nogle virksomheder vægter fx at se efter de kulturelle forskelle, tidszone forskelle, pris og engelskkundskaber. Så snart du har fået et overblik over dine prioriteringer til en ekstern udvikler eller et remote udviklingsteam, så er det vores helt klare anbefaling at du indgår et samarbejde med en outsourcing leverandør.

 

 

Som du kan se, så kommer outsourcing i mange udgaver. Virksomheder rundt om i verden får det bedste ud af teknologien ved at benytte IT-talenter uden for egne landegrænser. Projektbaseret outsourcing og ansætte et eksternt udvidet team, er bare to forskellige måder at nå samme mål; levere dit produkt til markedet. Hver tilgang har sine fordele og ulemper, så vi anbefaler altid virksomheder at overveje de langsigtede fordele der er ved outsourcing og ved at stille dig selv de ovennævnte spørgsmål kan du gøre din virksomhed langt mere konkurrencedygtig.

 

Om SDEX

 

SDEX er en one-stop-shop som leverer al din software. Vi kan både fungere som din software leverandør, der står for din produktudvikling, sikrer kvaliteten af dit produkt og som opnår alle dine mål og deadlines på dit projekt eller som en rekrutteringspartner, som leverer professionelle og specialiserede IT-talenter til din virksomhed og IT-team. Vi har et etableret netværk af IT-udviklere og software ingeniører, som ledes af vores danske konsulenter for at sikre at du altid får den bedste kvalitet inden for IT-udvikling.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.