Warning: The magic method QodeCore\PostTypes\PostTypesRegister::__wakeup() must have public visibility in /customers/d/1/5/sdex.dk/httpd.www/wp-content/plugins/select-core/post-types/post-types-register.php on line 28 Warning: The magic method QodeCore\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /customers/d/1/5/sdex.dk/httpd.www/wp-content/plugins/select-core/lib/shortcode-loader.php on line 31 Warning: The magic method KudosQodef\Modules\Shortcodes\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /customers/d/1/5/sdex.dk/httpd.www/wp-content/plugins/select-core/lib/helpers/shortcode-loader.php on line 85 Warning: The magic method KudosQodef\Modules\Header\Lib\HeaderFactory::__wakeup() must have public visibility in /customers/d/1/5/sdex.dk/httpd.www/wp-content/themes/kudos/framework/modules/header/lib/header-factory.php on line 39 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/1/5/sdex.dk/httpd.www/wp-content/plugins/select-core/post-types/post-types-register.php:28) in /customers/d/1/5/sdex.dk/httpd.www/wp-content/themes/kudos/functions.php on line 1096 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/1/5/sdex.dk/httpd.www/wp-content/plugins/select-core/post-types/post-types-register.php:28) in /customers/d/1/5/sdex.dk/httpd.www/wp-content/themes/kudos/header.php on line 3 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/1/5/sdex.dk/httpd.www/wp-content/plugins/select-core/post-types/post-types-register.php:28) in /customers/d/1/5/sdex.dk/httpd.www/wp-content/themes/kudos/header.php on line 4 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/1/5/sdex.dk/httpd.www/wp-content/plugins/select-core/post-types/post-types-register.php:28) in /customers/d/1/5/sdex.dk/httpd.www/wp-content/themes/kudos/header.php on line 5 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/1/5/sdex.dk/httpd.www/wp-content/plugins/select-core/post-types/post-types-register.php:28) in /customers/d/1/5/sdex.dk/httpd.www/wp-content/themes/kudos/header.php on line 6 Hvad koster det dig at ansætte en udvikler. Gennemsnitlige omkostninger på udvikling i 2020 – SDEX outsourcing

Hvad koster det dig at ansætte en udvikler. Gennemsnitlige omkostninger på udvikling i 2020

Home / Uncategorized  / Hvad koster det dig at ansætte en udvikler. Gennemsnitlige omkostninger på udvikling i 2020

Det er blevet langt mere konkurrencedygtigt at finde de helt rette softwareudviklere. De fleste virksomheder kæmper med dette og rigtig mange softwareudviklere får utallige jobtilbud ugentligt og den høje efterspørgsel påvirker naturligvis også deres løn. Det stopper bare ikke helt ved lønnen. Der er nemlig rigtig mange både forsete, men også uforsete udgifter forbundet med at ansætte udviklere. Så er der tidsestimatet. En ansættelsesproces kan fra første jobopslag og til du har din udvikler på kontoret, snildt tage mellem 4-6 måneder. Derfor er det også virkelig vigtigt at ramme rigtig hver gang.

Som software leverandør ved vi hvor svært det er for startup virksomheder, at finde og ansætte de helt rigtige udviklere inden for et realistisk budget. Hvis du som læser dette, kan nikke genkendende til disse udfordringer, så læs godt med her. Vi vil i det følgende give dig komplet overblik over omkostningerne for at ansætte lokale udviklere versus at ansætte en remote udvikler.

Hvad er det der afgør en udviklers høje løn?

Software udvikleres lønniveau varierer ret meget. En kombination af de følgende faktorer er afgørende for en udviklers lønniveau.

  1. Erfaring

Erfaringsgrundlaget, men sandelig også niveauet har stor indflydelse på udviklerens løn. I erfaringsgrundlaget ligger naturligvis dokumenteret erfaring og både type og størrelse af virksomheder og tilhørende projekter som udvikleren har arbejdet på, har også stor indflydelse på lønniveau. Produktvirksomheder betaler langt mere end servicevirksomheder. Så hvis du er en startup virksomhed er det selvklart, at du ikke kan betale en udvikler på niveau med Microsoft og Google.

2. Bløde værdier

Kvaliteter, så som engagement, stabilitet, personlige kompetencer, gode skriftlige og mundtlige kompetencer har også en del at sige når du ansætter og sammenligner udviklere og særligt de som skal være inhouse.

3, Programmerings kompetencer og specialiserede færdigheder

I de fleste tilfælde, vil en frontend udvikler ikke være på samme lønniveau som en blockchain udvikler. Avanceret teknologier og specialiserede færdigheder kan være svære at finde og blockchain og AI koster selvklart meget mere end Node.js og React.

  1. Allround omkostninger for en in-house udvikler

Det årlige lønniveau for en dansk softwareudvikler ansat på fuldtid. 

Alle de nævnte faktorer taget i betragtning ovenfor, så ligger en softwareudviklers årlige løn i Danmark mellem 550.000 Dkk – 600.000 Dkk. Dette gælder primært nyuddannede og juniorudviklere. Seniorudviklere har et lønniveau op imod 770.000 dkk. årligt.

Varsel om ekstra omkostninger

Det er nemlig ikke bare lønnen. Der løber en hel del ekstra omkostninger til, som du skal tage til efterretning.

  • Forretningsomkostninger

Omkostningerne ved at ansætte en in-house udvikler stopper ikke bare ved lønnen. Ved enhver ansættelse inhouse hører der omkostninger til kontorudgifter, herunder skrivebord, computer, software, licenser og andre faciliteter og personalegoder som hører til en typisk ansættelse.

  • Rekrutteringsomkostninger

Når du ansætter en ny softwareudvikler, foregår det typisk enten via et rekrutteringsfirma eller via et af de mange jobportaler der findes på markedet. Hvis du vælger at gå med et rekrutteringsfirma, vil der typisk være en omkostning mellem 12.000-15.000 per ansættelse.

Det er en tidskrævende affære at indlede en ansættelsesproces, både for dig og dit team

I mindre virksomheder er det naturligt at det er de eksisterende softwareingeniører og udviklere, der står for screening af de nye potentielle kandidater der skal ansættes. Dette er meget tidskrævende, da det kræver de gennemtjekker deres kodninger, CV, teknologiske greb og kompetencer og er ofte nødt til at være med til jobsamtalerne. Dette tager fokus væk fra deres normale arbejde, hvilket kan mærkes i den anden ende. Det tager mellem 45 dage og 2 måneder at ansætte en udvikler, hvilket med ovenstående proces kan medføre et tab af produktivitet op til 200.000 Dkk. Det er ikke alle arbejdsgivere som har for øje, at screeningsprocessen som de eksisterende udviklere foretager, overordnet har stor indflydelse på deres deadlines og produktivitet. Så hvordan kan du skalére på din IT-team uden enorme omkostninger og udenom inddragelsen af dit nuværende team?

  • Allround omkostninger for en remote udvikler

Det er virkelig dyrt at ansætte via et rekrutteringsvirksomhed og som beskrevet, så kan det også have stor indflydelse på din virksomhed, hvis du vælger at gøre det helt selv. Men der er faktisk en anden vej og måder hvorpå du kan optimere din ansættelsesprocesser og det er ved at ansætte din udvikler remote. Det er ikke fremmed for os at arbejde remote mere. Covid19 har især åbnet vores øjne for, hvor meget af vores arbejde der i Danmark kan klares hjemmefra eller egentlig hvor som helst, så længe vi har en fungerende internetforbindelse.

Omkostningerne for at ansætte remote udviklere varierer betydeligt fra land til land, da det afhænger af landets overordnet levestandarder. For eksempel er lønniveauet på udviklere i Østeuropæiske lande langt højere end på udviklere i Afrikanske lande eller dele ad Østasien. Vi har den bedste erfaring med egyptiske udviklere, så her får du et indblik i omkostningerne af en egyptisk remote udvikler.

Det årlige lønniveau for en egyptisk software udvikler ansat på fuldtid.

En egyptisk udviklers årlige løn varierer alt efter erfaringsgrundlag mellem 40.000-60.000 Dkk. Senior softwareudvikleres årlige løn ligger på omkring 100.000 Dkk årligt.

Forestil dig hvor mange omkostninger du kan spare hvis dit IT-udviklingsteam var fuldt remote?

Ekstra omkostninger?

Ligesom omkostningerne ikke bare stoppede ved en udviklers løn, så er der naturligvis også ekstra udgifter forbundet med at ansætte en remote udvikler. Du skal stadig betale en outsourcing/rekrutteringsleverandør, men helt overordnet så betyder det en besparelse på 40% når du ansætter en remote udvikler og det er indbefattet aftalen med en outsourcing/rekrutteringsleverandør.

Pris sammenligning

Danmark  Egypten 
Årligt lønniveau  DKK 550.000-600.00 DKK 40.000-60.000
Indirekte omkostninger  DKK 5000-8000 0
Rekrutteringsomkostninger  DKK 12.000–15.000  DKK 5000

Det er op til dig!

Hvad enten du er en produkt- eller en service startup virksomhed kan det betale sig at investere i veluddannede og erfarne udviklere. Beskrevet ovenfor er der utroligt mange penge at spare på IT-udvikling ved at ansætte en remote udvikler og du kan spare helt op til 60% på rekrutteringsomkostninger.

Udover de åbenlyse besparelser du kan gøre dig, så er ansættelsesprocessen også langt nemmere og mere fleksibel når du går med en remote udvikler versus når du vælger en in-house udvikler.

De fleste outsourcing leverandører tilbyder en prøveperiode på en udvikler inden du laver en aftale om ansættelse.

I SDEX tilbyder vi en gratis prøveperiode på 2 uger, som giver dig mulighed for at teste en potentiel kandidat, både på hans teknologiske formåen, men også jeres indbyrdes kemi. Vi har stor erfaring med at det virkelig godt kan betale sig, for alle parter.

I de kommende blogindlæg vil vi give en dybere analyse og gennemgang af omkostningerne for at ansætte remote udviklere i Østeuropa og Afrika.